Šriftas:
A A A
Fonas:
Baltas Juoda
Iliustracijos:
Rodyti Slėpti
Close
2022-ųjų metų pirmasis ketvirtis RPLC – naujos pradžios
2022-ųjų metų pirmasis ketvirtis RPLC – naujos pradžios

2022 m. I ketvirtis Respublikiniame priklausomybės ligų centre – tęsiami projektai, bendradarbiaujama su kitomis įstaigomis bei gerinama paslaugų kokybė ir efektyvumas.

ATLIKTAS TYRIMAS APIE METAMFETAMINO PREVENCINES PRIEMONES

 Lietuva kartu su Europos šalimis partnerėmis – Vokietija, Slovakija, Lenkija ir Čekija – tęsia projektą IMPRESA.

Vienas iš IMPRESA projekto tikslų yra apžvelgti ir apibendrinti naujausius mokslinius tyrimus ir įvertinti jau įgyvendintų prevencinių ir žalos mažinimo priemonių efektyvumą. Šiuo tikslu buvo atlikta sisteminė tarptautinės literatūros apžvalga, identifikuotos metamfetamino ir kitų stimuliantų vartojimo prevencinės veiklos 5-iuose IMPRESA projekte dalyvaujančiuose miestuose bei surengtas 2 dalių identifikuotų intervencijų ekspertinis vertinimas naudojant Delfi tyrimo metodą.

SKELBIAMAS ŽEMO SLENKSČIO PASLAUGŲ FINANSAVIMO 2022 M. ATRANKOS KONKURSAS

Respublikinis priklausomybės ligų centras skelbia Žemo slenksčio paslaugų finansavimo 2022 m. atrankos konkursą. Konkurso tikslas – atrinkti ir finansuoti projektus, kuriais bus gerinama žemo slenksčio paslaugų kokybė, spektras ir/ar aprėptis, siekiant sumažinti su narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimu ne gydymo tikslu bei rizikinga elgsena susijusią žalą.

VILNIAUS FILIALAS PERSIKĖLĖ Į NAUJAS PATALPAS

RPLC Vilniaus filialas persikėlė į naujas patalpas, esančias P. Širvio g. 5. Nuo šiol paslaugos bus teikiamos šiose patalpose.

RPLC administracija ir VF Vaikų ir jaunimo reabilitacijos skyrius persikėlė į patalpas, esančias Žolyno g. 16.

Tuo tarpu kovo 9 d. pasirašyta pastato, esančio Gerosios Vilties g. 3, rekonstrukcijos rangos sutartis. Darbai planuojami atlikti per 12 mėnesių. Naujasis projektas labiau atitiks tiek darbuotojų, tiek pacientų poreikius.

RPLC BENDRADARBIAVIMAS

Vasario 22 d. Klaipėdos filialo direktorė Vaida Karulaitienė susitiko su Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro komanda bei Klaipėdos rajono savivaldybės tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatore Toma Stonke. Susitikimo metu kalbėjo apie tai, kokią pagalbą gali gauti priklausomi asmenys Klaipėdos rajone.

Sausio 28 d. Vilniaus filiale lankėsi projekto TOGETHER WE CAN dalyvių grupė iš užsienio. Jo pagrindinė tema yra jaunimo cheminių substancijų vartojimo prevencija. Tad projekto dalyviai susitiko su Vilniaus filialo direktoriumi Giedriumi Likatavičiumi ir VJRS vedėja Giedre Misiūniene. Susitikimo metu buvo pristatytos RPLC teikiamos paslaugos jaunimui, pasidalinta gerąja patirtimi bei diskutuota apie jaunimo cheminių substancijų vartojimo prevenciją.